Content Hoofdnavigatie Servicelinks Zoeken
< Rendement.nl
ArboRendement
BestuurRendement
BVRendement
FARendement
FiscaalRendement
HRRendement
MarketingRendement
MijnRendement
MTRendement
OCRendement
OfficeRendement
ORRendement
PCRendement
SalarisRendement
Home > Nieuws > Jonge werknemer zoekt naar persoonlijke klik
Vaknieuws HR Rendement

Jonge werknemer zoekt naar persoonlijke klik

23 maart 2012 - Jongeren aan uw organisatie binden, is belangrijk, zeker nu een groot deel van de babyboomers met pensioen gaat. Als u met uw personeelsbeleid wilt inzetten op het binden en boeien van starters op de arbeidsmarkt, moet u zich realiseren dat deze werknemers op zoek zijn naar een persoonlijke klik met de organisatie, hun leidinggevende en collega’s.

Wilt u dat uw organisatie aantrekkelijk is voor jongere werknemers, dan moet u deze groep extra aandacht geven. Starters op de arbeidsmarkt willen graag dat hun toekomstige werkgever interesse toont in hun drijfveren en motieven. Komen ze eenmaal op sollicitatiegesprek, dan praten ze het liefst met iemand die zich goed in hen kan verplaatsen. Besteed daarom aandacht aan een persoonlijke benadering tijdens sollicitatieprocedure. Is er een klik, dan heeft u er een heel gedreven collega bij.

Persoonlijke klik belangrijker voor jongeren

De contactpersoon in een werving- en selectieprocedure is belangrijker naarmate kandidaten jonger zijn. Dat komt naar voren in een onderzoek dat de Academie voor Arbeidsmarktcommunicatie liet uitvoeren. Daarin werd gevraagd naar factoren die een rol spelen bij het zoeken naar een baan. Jonge werknemers van 18 tot 25 jaar willen zich graag kunnen verliezen in de missie van een organisatie en willen hierover praten met mensen die geïnteresseerd zijn in hun drijfveren.
U moet dus niet raar opkijken als starters verwachten dat de eigenaar of directeur aanschuift bij het sollicitatiegesprek. Moet u rekening houden met deze wensen? Nee, maar zonder meer negeren, is ook niet verstandig. Voor werknemers jonger dan 25 jaar is een persoonlijke klik nu eenmaal belangrijk; belangrijker dan voor werknemers die ouder zijn dan 25 jaar. Dat kunt u lastig vinden, maar u kunt er ook van profiteren door hier in de werving en selectie op in te spelen.

Bekijk themapagina's: Pensioen Werving en selectie

Reacties

geen reacties Login of registreer u om te reageren.

Rendement, Whitepaper november 2014

Nationaal Congres Salaris & Personeel

Van ontslag- naar transitievergoeding
De WKR in de praktijk
Verlofregels en arbeidstijden
Fiscale regels thuiswerken
Participatiewet van A tot Z
  Meer informatie

Poll

Het kabinet wil werken na de AOW-leeftijd aantrekkelijker maken. Vindt u dit een goed idee?

Aanmelden voor de gratis nieuwsbrief

Wekelijks vaknieuws in uw mailbox?

HR

Login of registreer

Inloggen voor extra toegang

Rendement Uitgeverij BV
Conradstraat 38

Postbus 27020
3003 LA Rotterdam

T: 010-2433933
F: 010-2439028
Rendement

Copyright © 2015 Rendement. Alle rechten voorbehouden