Content Hoofdnavigatie Servicelinks Zoeken
< Rendement.nl
ArboRendement
BestuurRendement
BVRendement
FARendement
FiscaalRendement
HRRendement
MarketingRendement
MijnRendement
MTRendement
OCRendement
OfficeRendement
ORRendement
PCRendement
SalarisRendement
Home > Nieuws > CBP wil boete voor lekken klantgegevens
Vaknieuws Marketing Rendement

CBP wil boete voor lekken klantgegevens

14 februari 2012 - De klantgegevens die u in de loop der jaren verzameld heeft, bewaakt u natuurlijk met uw leven. Niet alleen omdat u niet wilt dat de concurrent met uw data aan de haal gaat, er is ook nog zoiets als ‘privacy’. Toch gaat het bewaken van het adressenbestand niet altijd goed. Het College Bescherming Persoonsgegevens (CBP) wil bedrijven die actief zijn op internet kunnen beboeten als zij de beveiliging van hun adressenbestand niet op orde hebben.

Het lekken van uw adressenbestand probeert u natuurlijk met man en macht te voorkomen. Maar dat zullen ze bij KPN en Bavaria ongetwijfeld ook gedacht hebben. Toch kwamen onlangs de klantgegevens van deze bedrijven op straat te liggen. Genoeg reden voor het College Bescherming Persoonsgegevens om te pleiten voor een boetesysteem als uw bedrijf niet zorgvuldig omspringt met de beveiliging van klantgegevens. Momenteel mag het CBP alleen dreigen met een dwangsom, en is het daadwerkelijk uitdelen van boetes voorbehouden aan andere waakhond OPTA.

Meldplicht voor lekken data

Volgens het CBP zijn er ook andere wetten in de maak die het u allemaal niet gemakkelijker maken. Zo is het goed mogelijk dat er een meldplicht komt voor het lekken van klantgegevens. Boetes voor het niet nakomen hiervan, zijn zeker niet mals: het bedrag kan oplopen tot wel twee ton. Ook op Europees niveau is hierover onlangs een wetsvoorstel gedaan. Daar wordt zelfs gesproken over boetes die oplopen tot € 1 miljoen of 2% van de totale jaaromzet van het bedrijf dat de regels met voeten heeft getreden.

Bekijk themapagina's: Beveiliging Boete Privacy op het werk

Reacties

geen reacties Login of registreer u om te reageren.

Opleidingen Marketing Rendement

Poll

Weet u welke huisstijldragers uw bedrijf allemaal heeft?

Aanmelden voor de gratis nieuwsbrief

Wekelijks vaknieuws in uw mailbox?

marketing

Login of registreer

Inloggen voor extra toegang

Rendement Uitgeverij BV
Conradstraat 38

Postbus 27020
3003 LA Rotterdam

T: 010-2433933
F: 010-2439028
Rendement

Copyright © 2015 Rendement. Alle rechten voorbehouden