Content Hoofdnavigatie Servicelinks Zoeken
< Rendement.nl
ArboRendement
BestuurRendement
BVRendement
FARendement
FiscaalRendement
HRRendement
MarketingRendement
MijnRendement
MTRendement
OCRendement
OfficeRendement
ORRendement
PCRendement
SalarisRendement
Home > Nieuws > Premiekorting oudere werknemers op de schop
Vaknieuws Salaris Rendement

Premiekorting oudere werknemers op de schop

22 juni 2012 - Begin juni stuurde minister Kamp van Sociale Zaken en Werkgelegenheid het wetsvoorstel Mobiliteitsbonussen naar de Tweede Kamer. Hierin staan de wijzigingen in het vitaliteitspakket die in het Begrotingsakkoord zijn afgesproken. Kamp wil het voorstel nog vóór het zomerreces door de Tweede en Eerste Kamer loodsen.

Oorspronkelijk richtte het vitaliteitspakket zich op het stimuleren van drie zaken: doorwerken, mobiliteit en loopbaanfaciliteiten. Het eerste doel is in de wet Mobiliteitsbonussen (pdf) helemaal gesneuveld. Dat betekent dat de werkbonussen het veld moeten ruimen. U kon hierover lezen in het bericht ‘Extra werkbonus voor lage inkomens’. Deze maatregelen worden dus niet meer uitgewerkt tot wetgeving.

Premiekorting voor in dienst houden 62-plussers afgeschaft

Daarnaast gaat de werkbonus voor werkgevers overboord. Hiermee wordt de premiekorting op de werknemersverzekeringen bedoeld die werkgevers nu drie jaar lang kunnen toepassen als ze werknemers in dienst houden van 62 jaar en ouder.
De middelen voor het doel mobiliteit zijn naar aanleiding van het begrotingsakkoord op een andere manier verdeeld. De mobiliteitsbonus voor werknemers van 55 jaar en ouder wordt toch niet ingevoerd; het budget wordt zo veel mogelijk ingezet voor werknemers met een grote afstand tot de arbeidsmarkt, zoals uitkeringsgerechtigden en arbeidsgehandicapten.

Premiekorting voor in dienst nemen 50-plussers verhoogd

In dat kader wordt de andere premiekorting oudere werknemers – die voor het in dienst nemen van een uitkeringsgerechtigde van 50 jaar of ouder – in 2013 verhoogd van € 6.500 naar € 7.000 gedurende maximaal drie jaar.
Ook voor arbeidsgehandicapten die uw onderneming in dienst neemt en die minimaal het minimumloon verdienen, gaat deze premiekorting van € 7.000 gelden. Voor het in dienst nemen van Wajongers die met loondispensatie gaan werken, wordt de premiekorting € 3.500. Nu kunt u voor arbeidsgehandicapten op jaarbasis nog maar maximaal € 2.042 op de verschuldigde premies werknemersverzekeringen in mindering brengen en voor werknemers met een Wajong-uitkering € 1.360 méér.

Bekijk themapagina's: Premiekorting Wajong Budgetteren Minimumloon

Reacties

geen reacties Login of registreer u om te reageren.

Rendement, Whitepaper november 2014

Poll

Wanneer betaalt uw onderneming de vakantiebijslag uit?

Nationaal Congres Salaris & Personeel

Van ontslag- naar transitievergoeding
De WKR in de praktijk
Verlofregels en arbeidstijden
Fiscale regels thuiswerken
Participatiewet van A tot Z
  Meer informatie

Aanmelden voor de gratis nieuwsbrief

Wekelijks vaknieuws in uw mailbox?

salaris

Login of registreer

Inloggen voor extra toegang

Rendement Uitgeverij BV
Conradstraat 38

Postbus 27020
3003 LA Rotterdam

T: 010-2433933
F: 010-2439028
Rendement

Copyright © 2015 Rendement. Alle rechten voorbehouden