Alle tarieven voor de loonheffingen in 2018

20 september 2017 | Door redactie

In de plannen voor 2018 die op Prinsjesdag zijn gepresenteerd, staan al heel wat tarieven die volgend jaar moeten gaan gelden. Welke bedragen en percentages voor de loonheffingen zijn al – onder voorbehoud – bekendgemaakt?

Elk jaar worden op Prinsjesdag – naast het Belastingplan, de Miljoenennota, de Macro Economische Verkenning van het Centraal Planbureau (CPB) en de Overige fiscale maatregelen – ook de begrotingen voor de diverse ministeries voor het komende kalenderjaar gepresenteerd. Uit het Belastingplan 2018 en de begrotingen 2018 vallen al heel wat tarieven voor de loonheffingen voor 2018 te destilleren. Denk aan de tarieven en schijflengtes voor de loonbelasting/premie volksverzekeringen, de ontwikkeling van de heffingskortingen en de percentages die gelden voor de premies werknemersverzekeringen en de inkomensafhankelijke bijdrage Zorgverzekeringswet (ZVW).

Tarieven voor 2018 nog niet definitief

Omdat de Prinsjesdagstukken nog niet door de Tweede en Eerste Kamer zijn afgehamerd (tool), kunnen er nog wel veranderingen in de tarieven optreden. Hieronder vindt u de Prinsjesdagberichten met deze informatie overzichtelijk onder elkaar: