Foute aanmaning Belastingdienst: géén betalingsregeling

Als een organisatie onlangs een aanmaning voor de loonheffingen of BTW heeft gekregen, staat daar verkeerde informatie in! Door een fout van de Belastingdienst staat er onder meer in dat werkgevers een betalingsregeling kunnen krijgen. Dat is niet juist.

27 februari 2020 | Door redactie

De Belastingdienst stuurde de aanmaning naar organisaties die loonheffingenBTW of motorrijtuigenbelasting hadden moeten betalen, maar dat niet gedaan hebben. Het gaat alleen om aanmaningen met dagtekening 20 februari 2020. De fiscus heeft hiervoor het verkeerde briefpapier gebruikt, waardoor een deel van de algemene informatie niet klopt. Nu staat er onder meer dat de ontvanger een betalingsregeling kan krijgen. Dat kan dus niet. De informatie op de aanmaning zelf klopt overigens wel.

Fiscus stuurt kopie met juiste informatie

De Belastingdienst stuurt een kopie van de aanmaning met daarin wél alle juiste informatie. Als de ontvanger al betaald heeft, hoeft hij niets te doen. De betaling wordt dan gewoon verwerkt. Als de ontvanger nog niet betaald heeft, raadt de Belastingdienst aan de aanmaning te betalen vóór de datum die in de brief staat.
Niet alleen organisaties hebben overigens last van de fout van de Belastingdienst. Ook op aanmaningen aan particulieren voor de motorrijtuigenbelasting – beter bekend als wegenbelasting – staat de verkeerde informatie.