Handboek Loonheffingen 2018 met register nu beschikbaar

26 maart 2018 | Door redactie

De pdf-versie van het Handboek Loonheffingen 2018 is eindelijk beschikbaar! Zoals ieder jaar heeft Rendement een alfabetisch trefwoordenregister samengesteld. U kunt het Handboek Loonheffingen 2018 inclusief register nu downloaden.

De eerste versie van het Handboek Loonheffingen 2018 is na wat vertraging beschikbaar. Gebruikers die het Handboek op papier willen raadplegen, moeten het zelf printen. Een trefwoordenregister is dan erg handig, maar de Belastingdienst maakt dit al jaren niet meer. Zoals ieder jaar heeft Rendement het ontbrekende register alsnog voor u samengesteld. U kunt het complete Handboek Loonheffingen 2018 met register (tool) nu downloaden.

Wijzigingen op een rij

In het nieuwe Handboek zijn een aantal belangrijke wijzigingen doorgevoerd:

Het Handboek is niet helemaal up-to-date: in paragraaf 1.1.6 staat nog dat de Wet deregulering beoordeling arbeidsrelaties (DBA) niet gehandhaafd wordt tot 1 juli 2018, terwijl de juiste datum 1 januari 2020 is

Automatisch een nieuwe versie

De informatie op de site van de Belastingdienst wordt het hele jaar door bijgewerkt. Van de pdf-versie van het Handboek verschijnt in principe elk kwartaal een nieuwe versie. Rendement zet dan ook steeds een nieuwe versie van het Handboek Loonheffingen 2018 mét register online. Downloadt u het Handboek Loonheffingen (tools), dan krijgt u automatisch bericht als er een nieuwe versie beschikbaar is. Zo voorkomt u dat u regels toepast die niet meer kloppen.