Jaarloongegevens vóór 1 mei 2014 aanleveren

10 april 2014 | Door redactie

Als uw onderneming jaarloongegevens over 2013 moet opleveren aan de Belastingdienst, heeft u daar inmiddels een verzoek voor ontvangen. U moet de extra gegevens deze maand aanleveren.

De Belastingdienst mag uw onderneming – zoals u in het bericht ‘Fiscus vraagt voortaan vaste jaarloongegevens’ kon lezen – naar de jaarloongegevens van het voorgaande kalenderjaar vragen als de instantie de gegevens uit uw reguliere loonaangiften niet kan verwerken. De fiscus heeft de werknemersgegevens uit de aangifte loonheffingen immers nodig voor de polisadministratie. Op basis van gegevens uit de polisadministratie worden onder meer de definitieve huur-, kinderopvang-  en zorgtoeslag berekend.

Niet alle werknemersgegevens opnieuw verstrekken

Als de Belastingdienst extra informatie van uw onderneming nodig heeft, heeft u daar inmiddels een brief over ontvangen. Het aanleveren van extra gegevens over 2013 moet tussen 1 april en 1 mei 2014 gebeuren. Als u zo’n verzoek heeft gekregen, hoeft u niet alle werknemersgegevens uit de loonaangiften van 2013 opnieuw op te hoesten. Bij de jaarloongegevens gaat het maar om een beperkt aantal gegevens per werknemer. In de Regeling gegevensuitvraag loonaangifte staat om welke gegevens precies.

Stel gratis uw vragen

MKB AdviesdeskHeeft u vragen over de uitvraag van jaarloongegevens door de Belastingdienst, dan kunt u deze als Premium-abonnee gratis stellen aan de experts van MKB Adviesdesk. U krijgt gegarandeerd antwoord binnen vijf werkdagen. Wacht niet langer en stel uw vraag!