Loonaangifte november 2017 moet eerder betaald zijn

20 december 2017 | Door redactie

De deadline voor het aanleveren en betalen van de loonaangifte over november ligt op 31 december. Maar omdat dit een zondag is, moet de betaling uiterlijk vrijdag 29 december al bij de Belastingdienst binnen zijn. Welke aandachtspunten zijn er verder bij de loonaangifte?

De regel voor het betalen van de verschuldigde loonheffingen is dat de betaling op de rekening van de Belastingdienst moet staan op de datum die in de aangiftebrief loonheffingen staat. Dit klinkt als een overzichtelijke regel, maar in de praktijk zijn er nog een aantal bijzonderheden waarmee de werkgever rekening moet houden.

  • Als de uiterste betaaldatum in het weekend valt, moet de betaling vóór die datum bij de fiscus binnen zijn. Hetzelfde geldt voor algemeen erkende feestdagen (tool); die tellen ook als een zaterdag of zondag.
  • Bij betaling via de bank ligt het tijdstip van betalen vaak één of meer dagen later dan het tijdstip waarop het bedrag van de rekening van de werkgever is afgeschreven.
  • Bij de betaling moet het juiste betalingskenmerk worden vermeld. De Belastingdienst kan de betaling dan meteen op het juiste aangiftetijdvak verwerken.
  • De Belastingdienst kan betalingen die zijn gedaan vóór het begin van het aangiftetijdvak niet verwerken.

Betaling vóór het eindejaarsweekend

De deadline voor het betalen van de loonheffingen over de maand november 2017 is zondag 31 december 2018. Dit betekent dat de betaling vóór het weekend bij de Belastingdienst binnen moet zijn.
Deze deadline is alleen van belang voor de betaling van de loonheffingen. De bijbehorende loonaangifte mag wel in het weekend worden ingediend. Daarvoor kan uw organisatie dus de normale deadlines uit de aangiftebrief loonheffingen aanhouden.