Reactie op jaarloongegevens moet binnen zijn

5 juni 2013 | Door redactie

De Belastingdienst heeft aangegeven meer tijd nodig te hebben om de jaarloongegevens over 2012 te verwerken. Maar als uw onderneming jaarloongegevens over 2012 heeft aangeleverd en nog geen telefonische of schriftelijke reactie heeft ontvangen, is er mogelijk iets niet in orde.

Zoals u vorig jaar in het bericht ‘Fiscus vraagt voortaan vaste jaarloongegevens’ al kon lezen, mag de Belastingdienst u naar de jaarloongegevens van uw onderneming uit het voorgaande kalenderjaar vragen. Het moet dan wel uw schuld zijn dat de gegevens onvolledig of incorrect zijn.

Uiterlijk eind mei bericht na aanleveren gegevens

Heeft uw onderneming dit jaar zo’n verzoek ontvangen, dan bent u verplicht om de juiste jaarloongegevens alsnog aan de Belastingdienst te verstrekken. Als de fiscus de door uw onderneming aangeleverde gegevens kan verwerken, krijgt u hier normaal gesproken binnen drie weken bericht van. De Belastingdienst heeft laten weten dit jaar meer tijd nodig te hebben om de jaarloongegevens te verwerken, maar zou de schriftelijke bevestiging dat de gegevens bruikbaar zijn uiterlijk eind mei versturen. Kan de Belastingdienst de gegevens niet verwerken, dan wordt uw onderneming hierover opgebeld.

Contact opnemen met de BelastingTelefoon

Heeft uw onderneming wel jaarloongegevens over 2012 aan de Belastingdienst aangeleverd, maar heeft u daar op dit moment nog geen reactie van de fiscus op gehad, dan doet u er verstandig aan om contact op te nemen met de BelastingTelefoon (0800 0543).