Alle aangiftetijdvakken loonheffingen 2024 op een rijtje

3 januari 2024 | Door redactie

De Belastingdienst heeft de aangiftetijdvakken voor de loonheffingen voor het jaar 2024 gepubliceerd. Zoals ieder jaar heeft Rendement deze deadlines in een overzichtelijke infographic verwerkt.

Eind 2023 ontvingen werkgevers van de Belastingdienst de jaarlijkse aangiftebrief loonheffingen 2024. Hierin staan de aangiftetijdvakken voor de loonheffingen van 2024 en de bijbehorende aangifte- en betaaldatums. Inmiddels is het overzicht met alle deadlines voor het indienen en betalen van de aangifte loonheffingen voor 2024 ook op de site van de Belastingdienst te vinden. In dit document staan ook de bijbehorende tijdvakcodes. Rendement verwerkte al deze gegevens in een overzichtelijke infographic.

Aangifte per maand of vier weken is gebruikelijk

De meeste werkgevers doen hun aangifte loonheffingen per maand of per periode van vier weken. Maar er zijn bepaalde situaties waarin een werkgever een ander tijdvak gebruikt. Daarom staan in het overzicht ook de codes en deadlines voor aangifte loonheffingen per halfjaar en per jaar. Deze tijdvakken gelden voor:

  • personeel van zelfstandige binnenschippers die aan boord van het schip wonen (aangiftetijdvak is een halfjaar);
  • personeel aan huis, waaronder personeel in het kader van een persoonsgebonden budget voor zorg (aangiftetijdvak is een jaar);
  • meewerkende kinderen (aangiftetijdvak is een jaar).

Zoekhulp betalingskenmerk

In het overzicht staan niet de betalingskenmerken die de werkgever nodig heeft voor de betaling. Deze staan in de aangiftebrief loonheffingen 2024. Als een werkgever de aangiftebrief kwijt is, is er geen man overboord. Hij kan op de website van de Belastingdienst de Zoekhulp betalingskenmerk gebruiken om het juiste betalingskenmerk te achterhalen.