Tijdvakcodes en aangifte- en betaaldata 2016

6 januari 2016 | Door redactie

Ook in 2016 moeten werkgevers weer op tijd aangifte doen en op tijd belasting betalen. Daarvoor hebben zij de uiterste aangifte- en betaaldata nodig. Die heeft de Belastingdienst onlangs gepubliceerd met de bijbehorende codes.

Iedere werkgever moet voor elk tijdvak op tijd aangifte loonheffingen doen. De uiterste aangifte- en betaaldata voor 2016 (tool) zijn onlangs bekendgemaakt door de Belastingdienst. Hierbij zijn ook de tijdvakcodes opgenomen. Als werkgevers niet of niet op tijd een correcte loonaangifte doen, krijgen ze te maken met een naheffingsaanslag en mogelijk zelfs met een boete.

Ook codes voor aangifte op rijtje

Naast de tijdvakcodes zijn er nog meer codes die werkgevers nodig hebben voor de loonaangifte. Ook deze codes voor aangifte loonheffingen 2016 (pdf) heeft de Belastingdienst onlangs op een rijtje gezet. Werkgevers hebben deze nodig voor het invullen van de werknemersgegevens in de loonaangifte.
In de aangifte loonheffingen moeten werkgevers ook een cao-code invullen die van toepassing is op de dienstbetrekking. Deze code is voor elke organisatie anders en wordt toegekend door het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.