Tweede Kamer stemt in met plannen werkbonus

25 september 2013 | Door redactie

De Tweede Kamer heeft onlangs de Fiscale verzamelwet 2013 aangenomen. Daarin staat onder meer dat de werkbonus per 2014 wettelijk in de loonbelasting terechtkomt, zodat de korting al kan worden verwerkt via het loonstrookje.

Oudere werknemers die in aanmerking komen voor de werkbonus, moeten hier nu via de aangifte inkomstenbelasting aanspraak op maken. Waarschijnlijk is dit volgend jaar niet meer nodig. U kunt de werkbonus dan als extra heffingskorting opnemen in de loonberekening en -aangifte, zodat de werknemer er automatisch al van profiteert. De werkbonus geldt dit jaar voor werknemers die in 1949, 1950, 1951 of 1952 zijn geboren en in 2013 een loon ontvangen dat tussen de € 17.139 en € 33.326 ligt. 

Fiscale verzamelwet 2013 moet nog naar Eerste Kamer

Alleen de Eerste Kamer moet nu nog met de maatregelen in de Fiscale verzamelwet 2013 (pdf) instemmen. De Fiscale verzamelwet is een paar jaar geleden in het leven geroepen om een aantal fiscale zaken al vóór Prinsjesdag af te hameren en zo de behandeling van fiscale wetsvoorstellen beter te spreiden.

Volgend jaar vroegere behandeling Fiscale verzamelwet

Doordat de Tweede Kamer het wetsvoorstel dit jaar pas in de week vóór Prinsjesdag plenair kon behandelen en er bovendien maar een paar maatregelen instaan, schiet de wet nu zijn doel voorbij. Staatssecretaris Weekers van Financiën heeft beloofd om op zoek te gaan naar een manier om de fiscale verzamelwet volgend jaar vroeger te behandelen. Lukt dat niet, dan zal hij de maatregelen – net als vroeger – weer gewoon integreren in het Belastingplan.