Uitstel bezwaar crisisheffing kan tot 1 december

20 november 2013 | Door redactie

Uw onderneming kan de Belastingdienst nog tot en met 30 november 2013 toestemming geven om uw bezwaar tegen de crisisheffing pas te behandelen nadat de Hoge Raad uitspraak heeft gedaan over de geldigheid van deze extra werkgeversheffing.

Als uw onderneming bezwaar heeft gemaakt tegen de extra pseudo-eindheffing hoog loon die u in de loonaangifte van maart moest aangeven, heeft u hierover deze zomer een brief van de Belastingdienst gekregen. Daarin verzocht de fiscus u om uw bezwaar aan te mogen houden tot na de uitspraak van de Hoge Raad over de geldigheid van de pseudo-eindheffing hoog loon. U moest hier eigenlijk binnen drie weken op reageren. U las hierover al in het bericht ‘De status van de bezwaren tegen de crisisheffing’.

Bezwaar pas behandelen na uitspraak Hoge Raad over proefprocedures

Heeft u de fiscus inderdaad toestemming gegeven om de behandeling van uw bezwaar uit te stellen, dan heeft u ­– als het goed is – de vaststellingsovereenkomst die bij de brief zat, ingevuld, ondertekend en teruggestuurd.
Omdat de Belastingdienst nog niet op alle brieven een reactie heeft ontvangen, is de reactietermijn verlengd tot 1 december aanstaande. Als u wilt dat de fiscus uw bezwaar pas afhandelt na de proefprocedures en de uitspraak daarop van de Hoge Raad, kunt u de vaststellingsovereenkomst dus alsnog invullen.

Vaststellingsovereenkomst moet 1 december bij de Belastingdienst zijn

Heeft de fiscus uw vaststellingsovereenkomst niet vóór zondag 1 december in huis, dan kunt u geen gebruik meer maken van deze optie. De Belastingdienst neemt uw bezwaar tegen de crisisheffing na 1 december dan gelijk in behandeling. Dat maakt de kans kleiner dat uw bezwaar gegrond verklaard wordt. Er is nu immers nog geen jurisprudentie die bevestigt dat de pseudo-eindheffing in strijd is met het Europees recht.

Stel gratis uw vragen

MKB AdviesdeskHeeft u vragen over de crisisheffing, dan kunt u deze als Premium-abonnee gratis stellen aan de experts van MKB Adviesdesk. U krijgt gegarandeerd antwoord binnen vijf werkdagen. Wacht niet langer en stel uw vraag!