Vergeet de mogelijkheden voor subsidie niet

30 januari 2013 | Door redactie

Op subsidiecalculator.nl vindt u alle mogelijkheden die er zijn op het gebied van subsidie voor werknemers. Een werkgever komt met deze website eenvoudig te weten voor welke werknemers hij subsidie kan ontvangen. Subsidiecalculator.nl is sinds 1 januari 2013 vernieuwd door het WerkgeversServicepunt waardoor de werkgever nu ook voor uitzendkrachten kan nagaan welke subsidies van toepassing zijn.

Op de website subsidiecalculator.nl kan de bestuurder door een aantal persoonlijke gegevens van een werknemer in te vullen, zien welke subsidies of regelingen voor de werknemer gelden. Denk bijvoorbeeld aan de mobiliteitsbonus voor arbeidsgehandicapten en oudere uitkeringsgerechtigden of de afdrachtvermindering onderwijs voor een werknemer die een studie wil volgen. Ook berekent de subsidiecalculator hoe hoog deze subsidies zijn en wat de regelingen ­– waarvoor de werknemer in aanmerking komt – precies inhouden.

Bereken welke subsidies er gelden

Sinds 1 januari 2013 is de subsidiecalculator uitgebreid waardoor de werkgever nu ook voor uitzendkrachten kan berekenen welke subsidies of regelingen er voor hen gelden. De subsidiecalculator is het initiatief van het WerkgeversServicepunt. Dit is een samenwerking van UWV, gemeenten, de sociale werkplaats, onderwijsinstellingen, kenniscentra en uitzendbureaus.

Subsidie voor arbeidsgehandicapte werknemer

Is de werkgever ervan op de hoogte dat hij niet het volle pond hoeft te betalen, maar een subsidie krijgt voor het in dienst nemen van bijvoorbeeld een arbeidsgehandicapte werknemer, dan staat hij hiervoor misschien eerder open. Voor uw OR schuilt hierin een mooi argument, want volgens artikel 28 lid 3 WOR is er voor uw ondernemingsraad een belangrijke rol weggelegd in het bevorderen van arbeidsgehandicapten op de werkvloer.