Stel uw zakelijke vraag aan:

Alette den Exter

Alette den Exter

Adviseur en trainer

Organisatie: Alette den Exter Tekstadvies en Training

Gespecialiseerd in: Tekstadvies en -training

Stel mij een vraag

Meer informatie

Tekst is zeg maar echt mijn ding...
Maar tekst is geen doel op zich. Als schrijver wil je iets bereiken met je tekst. Ik help je focus aan te brengen. Focus op doel en doelgroep, maar vooral op wat die tekst in de wereld van de lezer teweeg moet brengen. Ik ben daarbij de advocaat van het lezersperspectief en bied je toepasbare inzichten en handvatten om met meer gemak effectieve teksten te schrijven.

Tekstadvies en -training voor professionals
Iedereen kan schrijven. Maar niet iedereen heeft de juiste handvatten om tot een effectieve tekst te komen. Toch moet je als professional vaak jouw vakinhoudelijke kennis vertalen naar tekst. In een coachingssessie of training bied ik je precies die inzichten en praktische tips die je helpen te focussen op jouw doel, publiek en boodschap.
Hoe? Door jou eerst zelf op de stoel van de lezer te plaatsen. Wat vind je van deze tekst? Welke informatiebehoefte heb je? Zo ontstaat al snel een stevige checklist vanuit lezersperspectief. Vervolgens inventariseren we wat je ervan weerhoudt om zelf zo’n tekst te schrijven. Die knelpunten nemen we stap voor stap weg.
Zo krijg je handvatten voor een efficiënt schrijfproces, een logische indeling en krachtig formulering. Allemaal met jouw eigen tekst en schrijfpraktijk als uitgangspunt. Resultaat: met meer gemak (en wellicht plezier) naar een lezersgerichte tekst.

Wat is mijn achtergrond?
In 2008 behaalde ik mijn mastertitel in Communicatiestudies aan de Universiteit, faculteit Letteren. Daar deed ik onderzoek naar het effect van tekstkenmerken op kennis, houding en gedrag van de lezer.
Na mijn studie kon ik direct aan de slag als trainer en adviseur schriftelijke bedrijfscommunicatie bij de Boertiengroep. In 2009 maakte ik de overstap naar Vergouwen Overduin. Daar verzorgde ik open trainingen, in-company trainingen en individuele coaching op het gebied van schriftelijke bedrijfscommunicatie. In de zomer van 2012 startte ik Alette den Exter Tekstadvies en Training.
Ik geef trainingen op het gebied van schriftelijke bedrijfscommunicatie. Denk daarbij aan: adviesrapporten, beleidsnota’s, offertes, whitepapers, brieven, e-mails, webteksten, blogs en teksten op B1-niveau en spelling & grammatica.
Het opleidingsniveau van mijn doelgroep loopt uiteen (mbo, hbo, wo). Ook de branches waarin ik train, zijn divers (van Heijmans tot UWV, van Autoriteit Financiële Markten tot Inspectie voor de Gezondheidszorg).

Werkt o.a. voor:

  • Heijmans
  • UWV
  • Autoriteit Financiële Markten
  • Inspectie voor de Gezondheidszorg

Stel mij een vraag