OR TMG positief over overname door Mediahuis

19 april 2017 | Door redactie

De ondernemingsraad van TMG staat positief tegenover een overname door de Belgische uitgever Mediahuis. De OR ziet af van een eerder aangekondigde procedure bij de Ondernemingskamer (OK).

De centrale ondernemingsraad (COR) bracht dinsdagavond een positief advies (tools) uit over de overname van TMG door het Belgische Mediahuis. Eerder stapte de COR naar de Ondernemingskamer, omdat de raad vond dat er te weinig informatie beschikbaar was gesteld over een overname door of Mediahuis of Talpa. De OK oordeelde toen dat er geen procedurele fouten zijn gemaakt

De COR houdt contact met de achterban

De COR heeft contact opgenomen met zo veel mogelijk groepen werknemers binnen de eigen organisatie. In een periode van verandering is het voor een ondernemingsraad van groot belang om de gevoelens van de achterban te peilen (tool) en goed te communiceren (tool). De COR doet er goed aan om ook na het uitbrengen van dit positieve advies goed te (blijven) communiceren met de achterban over de lopende zaken, zodat werknemers niet voor verrassingen komen te staan en er geen onrust ontstaat.

Overname TMG door Mediahuis komt dichterbij

Nu de COR de adviesprocedure (tool) heeft afgerond, is de overname van het mediaconcern door Mediahuis een stap dichterbij. De Belgische organisatie bezit samen met de familie van Puijenbroek 60% van de aandelen van TMG. Ook Talpa Holding, de organisatie van John en de Mol, is geïnteresseerd in een overname. De COR steunde in eerste instantie de procedure die Talpa aanspande bij de Ondernemingskamer (tool), maar trekt die steun nu in. Talpa bezit 28% van de aandelen.