Adviesrecht OR: overleg met de bestuurder

Na het ontvangen van de adviesaanvraag moeten de OR en de bestuurder minimaal één keer vergaderen over het voorgenomen besluit. De OR kan tijdens dit overleg meer informatie inwinnen en proberen zijn invloed te vergroten.

24 april 2017 | Door redactie

De overlegvergadering is een uitgelezen moment voor de OR om toezeggingen te krijgen over wijzigingen en aanvullingen. Dat gaat mondeling nu eenmaal gemakkelijker dan schriftelijk. Van de vergadering hoort een verslag te worden gemaakt, waardoor de toezeggingen na goedkeuring van het verslag officieel worden. In het definitieve advies kan de OR naar dit verslag verwijzen en daarmee de notulen een onlosmakelijk onderdeel van het advies maken.

Werken met een wensenlijstje

De OR maakt het overleggen (tool) wel erg moeilijk door vooraf een standpunt in te nemen en dat niet meer los te laten. Nuttiger is het om van tevoren een wensenlijstje op te stellen en dat te bespreken met de bestuurder. In de vergadering probeert u dan zoveel mogelijk wensen om te zetten in toezeggingen. Onderhandelen (e-learning) draait wel om geven en nemen; de ondernemingsraad zal dus hoogstwaarschijnlijk op een paar punten moeten toegeven. Met het in kaart brengen van de belangrijke punten voor zowel OR als bestuurder kan de vergadering van start gaan. 

Meer lezen over het adviesrecht van de OR?
WOR: regels voor het adviesrecht van de OR

Adviesrecht OR: wanneer is ‘iets’ belangrijk?
Adviesrecht OR: bijzondere overlegvergadering
Adviesrecht OR: het besluitvormingsproces
Adviesrecht OR: inhoud van de adviesaanvraag
Adviesrecht OR: meningsvorming
Adviesrecht OR: verbeteren van de positie
Adviesrecht OR: het uitbrengen van advies