Dien aanvraag WBSO vóór 30 november in

18 november 2015 | Door redactie

Wilt u per 1 januari 201 gebruikmaken van de afdrachtvermindering speur- en ontwikkelingswerk (WBSO), dan moet u uiterlijk 30 november 2015 uw aanvraag indienen bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl). De aanvraagperiode van de afdrachtvermindering speur- en ontwikkelingswerk (WBSO) is onlangs geopend.

Een WBSO-aanvraag (tool) moet uiterlijk één maand voorafgaand aan de start van de werkzaamheden binnen zijn bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl). U moet uiterlijk 30 november 2015 uw aanvraag indienen (tool), als u per 1 januari 2016 van deze regeling gebruik wilt maken. Voor zelfstandigen geldt dat de aanvraag WBSO voor 1 januari 2016 bij RVO binnen moet zijn.

Subsidie ook in 2016 zonder plafond

De huidige Research & Development Aftrek (RDA) gaat per 1 januari 2016 op in de WBSO-regeling. Het budget voor de nieuwe regeling is € 1.143 miljoen. Partijen in de Tweede Kamer vrezen dat de nieuwe regeling minder toegankelijk is voor het mkb. Dit komt volgens de politici doordat de nieuwe regeling geen subsidieplafond kent. Hierdoor zouden multinationals erg grote aanvragen kunnen indienen, waardoor de aanvragen van het mkb in het gedrang zouden kunnen komen. Minister Kamp van Economische Zaken heeft al laten weten de plannen voor 2016 niet te willen wijzigen.

Stel uw vraag over de WBSO-regeling

Heeft u vragen over de WBSO-regeling, dan kunt u deze gratis stellen aan de adviseurs van de adviesdesk. U ontvangt binnen één werkdag reactie en binnen vijf werkdagen een antwoord op maat. Stel direct uw vraag