S&O-uren 2014 melden moet vóór 1 april 2015

27 februari 2015 | Door redactie

Zorg ervoor dat u de werkelijke uren die uw onderneming in 2014 aan speur- en ontwikkelingswerk heeft besteed, vóór 1 april 2015 meldt bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. Doet u dit niet, dan riskeert u een boete.

Als uw onderneming vorig jaar een verklaring voor speur- en ontwikkelingswerk (S&O) had zodat u voor 2014 de afdrachtvermindering speur- en ontwikkelingswerk mocht toepassen, moet u vóór 1 april 2015 de werkelijk gerealiseerde S&O-uren melden aan de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl). Dit moet ook als de werkelijke uren precies overeenkomen met de uren in de S&O-verklaring of als u in de praktijk helemaal geen S&O-uren gebruikt heeft.

Administratieve plichten bij S&O

Het doorgeven van de door uw onderneming gemaakte S&O-uren doet u via het eLoket van RVO.nl. Meldt u de werkelijk uren pas op of na 1 april 2015 bij RVO.nl, dan kan uw onderneming een boete krijgen. Meldt u helemaal niets, dan gaat RVO.nl ervan uit dat u helemaal geen uren heeft gerealiseerd. U krijgt dan een boete én een volledige correctie van de S&O-verklaring. Dit betekent dat u het deel van de loonbelasting/premie volksverzekeringen dat u in 2014 door toepassing van de afdrachtvermindering S&O niet heeft afgedragen, alsnog moet betalen.
Op de site van Rendement kunt u een handige vaktool downloaden waarin u de administratieve verplichtingen uit de periode na het verkrijgen van een S&O-verklaring kunt terugvinden.

Stel gratis uw vragen

MKB AdviesdeskHeeft u vragen over de afdrachtvermindering speur- en ontwikkelingswerk, dan kunt u deze als Premium-abonnee gratis stellen aan de experts van MKB Adviesdesk. U krijgt gegarandeerd antwoord binnen vijf werkdagen. Wacht niet langer en stel uw vraag!