Google biedt ANBI gratis gebruik software

29 april 2015 | Door redactie

Als stichting of vereniging met de ANBI- of SBBI-status, kunt u nu gebruikmaken van het programma Google voor Non-profitorganisaties. U krijgt daardoor gratis toegang tot betaalde producten van Google, zoals Google for Work, en tot gratis advertenties in Google AdWords.

Sinds kort is het programma Google voor Non-profitorganisaties beschikbaar voor de hele Benelux. Als uw organisatie een algemeen nut beogende instelling (ANBI) is of sociaal belang behartigende instelling (SBBI), kunt u gratis gebruikmaken van applicaties en software van Google voor zakelijk gebruik. Die hebben bovendien speciale functies voor non-profitorganisaties om u bijvoorbeeld te helpen bij het vinden van nieuwe donateurs en vrijwilligers en de daarbij behorende administratie. Verder kunt u gebruikmaken van een uitgebreide versie van YouTube en gratis Google AdWords inzetten. 

Profiel aanmaken voor programma

Om u aan te melden voor Google voor Non-profitorganisaties moet u een profiel aanmaken bij TechSoup. Op die manier verifieert Google of u aan de voorwaarden voldoet en dus over de ANBI- of SBBI-status beschikt. Ook kerkgenootschappen kunnen gebruikmaken van het programma.