Laatste kans ANBI-status woningcorporaties

12 december 2012 | Door redactie

De ANBI-status brengt veel fiscale voordelen voor non-profitorganisaties met zich mee. Ook als bestuurder van een woningcorporatie wilt u daar natuurlijk van profiteren. Nu het volgens het Belastingplan 2013 voor woningcorporaties weer mogelijk is om de ANBI-status te krijgen, kunt u als bestuurder van een woningcorporatie met terugwerkende kracht tot 1 januari 2012 de ANBI-status aanvragen.

In het bericht ‘Alsnog ANBI-status voor woningcorporaties’ op deze site kon u eerder al lezen over de mogelijkheid voor woningcorporaties om de ANBI-status aan te vragen, maar als uw organisatie de aanvraag nog niet heeft ingediend moet u zich vóór 15 december 2012 melden bij brancheorganisatie Aedes.

Collectieve aanvraag bij de Belastingdienst

De brancheorganisatie zorgt namelijk voor een collectieve aanvraag bij de Belastingdienst. Kent de belastinginspecteur vervolgens de status aan uw woningcorporatie toe, dan kunt u dus alsnog profiteren van fiscale voordelen de ANBI-status biedt. Uw organisatie kan dan bijvoorbeeld profiteren van een vrijstelling voor het verkrijgen van onroerende zaken door een juridische fusie of taakoverdracht tussen twee of meer ANBI’s.