Windows Store gaat door de wasstraat

Windows gaat de Windows Store opschonen. Naar het idee van Microsoft staat er soms meer van hetzelfde in en hebben sommige apps storende fouten. Een opruimactie moet daar verandering in brengen en ervoor zorgen dat de store waardevol blijft voor de gebruikers.

1 juni 2015 | Door redactie

Microsoft is niet tevreden over de kwaliteit van de apps die op dit moment in de Windows Store staan. De softwaremaker heeft dan ook de bezems en de poetsdoeken uit de kast getrokken voor een grote schoonmaak. Apps die fouten bevatten, niet geschreven zijn volgens de regels of niets nieuws bieden ten opzichte van bestaande apps, worden verwijderd. De icoontjes bij apps moeten ook beter, vindt Microsoft; het liefst moeten ze uitbeelden wat de app precies doet.

Betere prijs-kwaliteitverhouding

Daarnaast is er een prijsverlaging op til. Van apps die duurder zijn dan gebruikelijk, wordt voortaan ook verwacht dat ze meer te bieden hebben dan gemiddeld. Ze moeten hun hogere prijs dus waarmaken, en anders moeten ze hun tarieven aanpassen. Ook de kwaliteit van de beschrijvingen van de apps moet omhoog, vindt Microsoft.