Geef uw baas op voor Nationale MeewerkWeek

5 november 2015 | Door redactie

Tijdens de Nationale MeewerkWeek krijgen werkgevers en kantoormedewerkers de kans om eens mee te werken bij de basis van de organisatie. Bij de lopende band of achter de balie bijvoorbeeld. Dit kan het arbobeleid ten goede komen, omdat uw werkgever extra inzicht krijgt in de omstandigheden waaronder de werknemers werken.

Het doel van de Nationale MeewerkWeek is dat bestuurders, managers en kantoormedewerkers minimaal twee uur aan de slag gaan bij de basis van hun eigen organisatie. Dit sluit aan bij de ideeën over maatschappelijk verantwoord ondernemen waarbij meer rekening wordt gehouden met de behoeften van mensen. De week vindt plaats van 16 tot en met 20 november.

Bestuurder krijgt meer inzicht in processen

De werkgever creëert meer betrokkenheid bij de werknemers en het geeft hem beter inzicht van wat er op de werkvloer speelt. Zo ontstaat er mogelijk meer begrip voor processen die niet helemaal lekker lopen. Dit kan positief uitpakken voor de aanpak van de arbeidsomstandigheden, want nu ziet de werkgever zelf in de praktijk waar de medewerkers tegenaan lopen. Op nationalemeewerkweek.nl kunt u uw organisatie opgeven om mee te doen aan de Nationale MeewerkWeek.

Breng de Nationale MeewerkWeek onder de aandacht

Uw organisatie krijgt dan ondersteuning in de vorm van persberichten en interne promotiemiddelen om de MeewerkWeek onder de aandacht te brengen. Het is wel handig om iemand aan te stellen die het meewerken organiseert en de werkgever voorbereidt op wat hij gaat doen. Na afloop is het ook leuk als de meewerkers hun ervaringen delen via het intranet.