Kent u de gratis arbo-game Safety Heroes al?

12 juni 2015 | Door redactie

Het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) heeft onlangs de gratis serious game Safety Heroes gelanceerd. Het spel is ontwikkeld om de betrokkenheid van werknemers en werkgevers bij het realiseren van een gezonde en veilige werkomgeving te vergroten.

Safety Heroes is een educatief actiespel dat ervoor zorgt dat de speler zich meer bewust wordt van arbeidsrisico’s op het werk. Ook genereert het digitale spel aandacht voor de risico-inventarisatie en -evaluatie (RI&E) en de preventiemedewerker. Uiteindelijk moet de game op een leuke manier tot een veiligere en gezondere werkomgeving leiden. Een doel dat u als arboprofessional zal aanspreken. U kunt er dan ook voor kiezen om de game onder de aandacht van werknemers te brengen. Hiervoor heeft het ministerie van SZW een toolkit met communicatiemiddelen samengesteld.

In Safety Heroes koppelt u veiligheidsinstrumenten aan gevaren

De opzet van het spel is eenvoudig. Eerst kiest u de sector waarin u het spel wilt spelen. Hierbij heeft u momenteel vier mogelijkheden: industrie, bouw, zorg en transport. Daarna krijgt u een aantal veiligheidsinstrumenten. Deze kunt tijdens het spel gebruiken om veilig en gezond de finish te halen. In het spel komt u namelijk een aantal arbeidsrisico’s tegen. Om deze heelhuids te overleven, moet u de juiste veiligheidsinstrumenten op het juiste moment inzetten. Haalt u de finish, dan gaat u naar het volgende level. Als u alle levels (12 per sector) weet te doorlopen, bent u een ‘safety hero’.

Speel Safety Heroes online of via de app

Om het gratis spel te kunnen spelen, surft u naar safetyheroes.nl of downloadt u de app ‘Safety Heroes’ in de App Store of Google Play Store.