Prijswinnende documentaires over gezond werken

Gezond werken is een onderwerp dat ook aantrekkelijk is voor documentairemakers. Zelfs in die mate dat er jaarlijks een Healthy Workplaces Film Award wordt uitgereikt. Dit jaar gaan de winnende documentaires over lopendebandwerk en het toekomstscenario van werk.

24 december 2020 | Door redactie

De films ‘Rules of the Assembly Line, at High Speed’ van Yulia Lokshina en ‘Automotive’ van Jonas Heldt zijn de winnaars geworden van de Healthy Workplaces Film Award. Deze prijs wordt uitgereikt in het kader van een Europese verkiezing. De gepresenteerde films hebben als onderwerp de uitdagingen die het hedendaagse werk heeft voor werknemers. ‘Rules of the Assembly Line, at High Speed’ biedt een inkijkje in de soms lastige arbeidsomstandigheden van Duitse uitzendkrachten. ‘Automotive’ presenteert een aantal mogelijke toekomstscenario’s van werk, in dit geval in de auto-industrie, onder invloed van technologische ontwikkelingen.

Invloed van arbo-aspecten 

De Award is een initiatief van The European Agency for Safety and Health at Work (EU-OSHA, Europees Agentschap voor veiligheid en gezondheid op het werk). Deelnemende films belichten de effecten van politieke keuzes en economische veranderingen op werken of de invloed van arbo-aspecten op het werk. Denk hierbij aan bestaande en nieuwe risico’s en fysieke en psychische omstandigheden. Omdat het een Europabreed initiatief is, zorgt EU-OSHA voor ondertiteling van de winnende films in verschillende Europese talen.

 

Bijlagen bij dit bericht