Vies toetsenbord nu echt eens aanpakken

28 mei 2015 | Door redactie

De hygiëne op de werkplekken in Nederland laat te wensen over. Bijna alle muizen, toetsenborden, telefoons en beeldschermen zijn vies, maar in sommige gevallen is de vervuiling zo erg dat het niet meer hygiënisch is om ermee te werken. Kijk dus hoe erg het met uw organisatie is gesteld en maak een schoonmaakplan om ziekte door slechte hygiëne te voorkomen.

Alleen af en toe een doekje over het toetsenbord heen halen, of het omdraaien en even flink leegschudden is niet voldoende om het echt schoon te krijgen. Ook het vervangen van de apparaten biedt geen goede oplossing: het is niet alleen duur, maar het vuil stapelt zich ook op het nieuwe toetsenbord weer snel op.

Tips voor een gezonde werkplek

Aangezien de schoonmakers van het kantoorpand vaak niet aan de computerapparatuur mogen zitten, is het belangrijk om de werknemers zelf aan te sporen om hun computertoebehoren schoon te maken. Zorg er wel voor dat zij daarvoor de juiste middelen tot hun beschikking hebben: middelen die de apparatuur niet kapotmaken en niet schadelijk zijn voor de gezondheid. Een beeldscherm mag bijvoorbeeld nooit met een alcoholhoudend reinigingsmiddel worden schoongemaakt. Op Nederland gaat gezonder werken vindt u meer praktische tips voor een gezonde werkplek.

Gratis check voor de hygiëne op de werkplek

Via Nederland gaat gezonder werken kunt u ook de gratis Nationale Hardware Hygiëne Check aanvragen. Er komt dan iemand langs om maximaal vijf werkplekken te checken. Binnen drie dagen zijn de resultaten binnen en krijgt u een toelichting op de scores.