Welke verplichtingen heeft een werkgever bij gladheid?

8 februari 2021

Als het vriest, wil het nog weleens glad worden rond ons bedrijfspand. Hebben we als werkgever een rol in het bestrijden van die gladheid of mogen we dat aan bijvoorbeeld de gemeente overlaten?

Als werkgever bent u verantwoordelijk voor het goed begaanbaar maken van de entree van uw organisatie. Het arbobeleid van uw organisatie houdt niet op bij de voordeur. Als het door sneeuw en bevriezing op sommige plaatsen spekglad is, moet u ervoor zorgen dat werknemers en bezoekers niet uitglijden als ze het bedrijfspand willen binnengaan of verlaten. Om te voorkomen dat uw werknemers botbreuken of kneuzingen op het bedrijfsterrein oplopen, moet u dus aan de slag met strooizout of sneeuwschuiver.

Risico- inventarisatie & evaluatie

Volgens artikel 3.2 van het Arbeidsomstandighedenbesluit moeten arbeidsplaatsen veilig toegankelijk zijn en ook weer veilig kunnen worden verlaten. Om het risico op valgevaar door gladheid te verminderen, moet uw organisatie een gladheidsbestrijdingsplan in de risico-inventarisatie en -evaluatie (RI&E) opnemen om effectief en snel te kunnen optreden.

Aanpak

Gladheid gaat u tegen door te strooien met zout of zand. Ook kunt u droogloopmatten neerleggen buiten bij de ingang. Een dik pak sneeuw kunt u het beste eerst aan de kant schuiven met sneeuwschuivers.