Campagne voor nieuwe regels WWZ 1 juli 2015

3 juni 2015 | Door redactie

De Rijksoverheid is een campagne gestart om de maatregelen van de Wet werk en zekerheid (WWZ) onder de aandacht te brengen. De campagne moet mensen duidelijk maken wat de regels rond ontslag en tijdelijke contracten voor hen betekenen. De nieuwe regels van de WWZ gaan in per 1 juli 2015.

Het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) wijst werknemers met name op de gevolgen voor werknemers met tijdelijke contracten, de transitievergoeding en de aanpassing van het ontslagrecht. Werknemers vinden op de website mijnwerkenzekerheid.nl alle informatie over de Wet werk en zekerheid op een rij.

Transitievergoeding berekenen en contractencheck

Op die website zijn ook factsheets te vinden en tools om de transitievergoeding te berekenen en een contractencheck te doen. Een aantal van de factsheets waren al eerder beschikbaar gesteld door het ministerie van SZW, daarover heeft u al kunnen lezen in het nieuwsartikel ‘Ministerie zet feiten over de WWZ op een rij’. Verder zet de campagne in op radiospotjes, social media en online advertenties.

Vragen aan de OR over de WWZ

Door de campagne en omdat de WWZ nu echt voor de deur staat, krijgt uw OR mogelijk ook meer vragen over de wet. Het is niet uw taak om individuele werknemers van advies te voorzien, maar het is natuurlijk wel een idee om een informatiemiddag te organiseren of nog eens extra aandacht te besteden aan de WWZ in uw nieuwsbrief.