Discussieer mee over aanpassing ontslagrecht

17 juli 2012 | Door redactie

Minister Kamp van Sociale Zaken en Werkgelegenheid werkt aan een wetsvoorstel om het ontslagrecht te wijzigen. De kern van de plannen is dat werkgevers straks makkelijker personeel kunnen ontslaan en dat ontslagvergoedingen worden genormeerd. Wat betekent dit voor de werknemers? Doe mee aan de discussie op www.eye.nl/or en geef uw mening.

Als de plannen van Kamp definitieve vorm aannemen, mag uw bestuurder straks een werknemer ontslaan zonder preventieve toets van UWV WERKbedrijf of de kantonrechter. Daardoor zijn vakbonden bang voor willekeur bij ontslag en vrezen dat oudere werknemers op deze manier makkelijker en sneller ontslagen zullen worden. Dat in combinatie met de over het algemeen lagere ontslagvergoeding ondermijnt de positie van juist die oudere werknemers met een lang dienstverband. Zij krijgen tenslotte een aanzienlijk lagere vergoeding.

Discussie over sneller ontslag

Al enige tijd kunt u op www.eye.nl/or online discussiëren over alles wat te maken heeft met het OR-werk. Ook kunt u vragen stellen aan vakgenoten en aan andere professionals, zoals opleidingsmanagers en adviseurs. Geef uw mening over de wijziging van het ontslagrecht op het discussieplatform. Interessante discussies die lopen: