Geeft u een werknemer per 1 augustus 2014 een tweede of derde jaarcontract, dan moet u er rekening mee houden dat u straks een transitievergoeding moet betalen als u dit contract niet verlengt of omzet in een contract voor onbepaalde tijd. Het is dus nu al belangrijk om goed na te denken over de duur van opvolgende contracten die u met de werknemer sluit.
Per 1 juli 2015 moet u bij beëindiging van een dienstverband van twee jaar of langer een transitievergoeding aan uw werknemer betalen. Wie hier precies recht op heeft, leest u in het bericht ‘Bereken alvast de transitievergoeding’. Het lijkt misschien nog ver weg, maar verlengt u binnenkort al het contract van een werknemer, dan kan het zijn dat u vanaf 1 juli 2015 een transitievergoeding verschuldigd bent.
Gaat u bijvoorbeeld per 1 augustus 2014 een tweede jaarcontract aan met een werknemer, dan loopt deze per 1 augustus 2015 af. Verlengt u dit contract per 1 augustus 2015 niet, dan moet u een transitievergoeding betalen. Dit geldt overigens niet als de werknemer de contractverlenging zelf weigert. Een mogelijke manier om onder het betalen van de transitievergoeding uit te komen én de nieuwe ketenbepaling te omzeilen is de 7+8+8-regel. Hierover kon u eerder lezen in het bericht ‘Wet werk en zekerheid invullen met 7+8+8-regel’.
Heeft u vragen over de transitievergoeding en de aanpassing van uw HR-beleid, dan kunt u deze als Premium-abonnee gratis stellen aan de experts van MKB Adviesdesk. U krijgt gegarandeerd antwoord binnen vijf werkdagen. Wacht niet langer en stel uw vraag!