Ministerie zet feiten over de WWZ op een rij

5 maart 2015 | Door redactie

De verkorte ketenbepaling en het nieuwe ontslagrecht onder de Wet werk en zekerheid (WWZ) treden op 1 juli 2015 in werking. Het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) heeft in dat kader een aantal factsheets over de WWZ gepubliceerd. De factsheets geven uw OR een handig overzicht van de mogelijke gevolgen van de WWZ voor uw achterban.

De eerste maatregelen van de WWZ zijn op 1 januari 2015 in werking getreden. Op 1 juli 2015 gaan ook de regels voor de verkorting van de ketenbepaling en het nieuwe ontslagrecht in. Al deze arbeidsrechtelijke veranderingen zorgen voor veel vraagtekens bij werkgevers en werknemers. Om het één en ander te verhelderen, informeert het ministerie van SZW werkgevers en werknemers door middel van een aantal factsheets. In de factsheets komen de volgende onderwerpen aan bod:

Factsheets geven wijzigingen volgens WWZ weer

Bij elk onderwerp komen de wijzigingen uit de WWZ aan bod. In veel gevallen kunnen hierover afwijkende bepalingen in de cao staan. De mogelijkheden die hiervoor zijn, komen in de factsheets nadrukkelijk naar voren. Als er een overgangsregeling geldt voor een bepaling, is dit ook vermeld. Zorg ervoor dat uw OR weet welke overgangsregelingen en eventuele cao-afwijkingen er zijn.