UWV publiceert nieuwe aanvraagformulieren

19 juni 2015 | Door redactie

Per 1 juli 2015 zijn nieuwe aanvraagformulieren voor een ontslagvergunning beschikbaar op de website van UWV. Als u een werknemer wegens bedrijfseconomische redenen of langdurige arbeidsongeschiktheid moet ontslaan, kunt u van deze aanvraagformulieren gebruikmaken.

Per 1 juli 2015 bepaalt de reden van ontslag of u naar UWV of de kantonrechter moet met uw ontslagaanvraag. Voor een ontslag in verband met bedrijfseconomische redenen of langdurige arbeidsongeschiktheid bent u bij UWV aan het juiste adres. Om andere redenen – zoals disfunctioneren en een verstoorde arbeidsrelatie – gaat u naar de kantonrechter. UWV heeft voor deze maatregel uit de Wet werk en zekerheid (WWZ) nieuwe aanvraagformulieren voor een ontslagvergunning opgesteld.

Uw ontslagaanvraag handelt UWV binnen vier weken af

De aanvraagformulieren voor ontslag om bedrijfseconomische redenen deel A, B en C en ontslag vanwege langdurige arbeidsongeschiktheid zijn bedoeld voor ontslagaanvragen op of na 1 juli 2015. U kunt ze daarom ook pas vanaf deze datum uploaden op het werkgeversportaal van UWV. Een complete aanvraag kan UWV binnen vier weken afhandelen. Bent u nog onbekend met het werkgeversportaal of wilt u hier meer informatie over, dan kunt u zich aanmelden voor een webinar over het gebruik van het portaal. Het webinar is op 22 juni 2015.

Factsheets over de Wet werk en zekerheid

Voor meer informatie over de nieuwe ontslagregels surft u naar de onlangs vernieuwde website mijnwerkenzekerheid.nl, die een belangrijk onderdeel is van de overheidscampagne ‘Mijn werk en zekerheid’. Op de website vindt u onder meer factsheets over uiteenlopende WWZ-onderwerpen.