WW-uitkering bij ontslag niet uw pakkie-an

14 november 2012 | Door redactie

U hoeft niet langer de eerste zes maanden van de WW-uitkering voor uw rekening te nemen als u één van uw medewerkers ontslaat. Die plannen zijn van de baan. Wel krijgt u straks te maken met een hogere WW-premie en komt er misschien een gedifferentieerde WW-premie.

In het bericht ‘In 2013 hogere WW-premie voor uw organisatie’ heeft u al kunnen lezen dat de Kunduz-coalitie werkgevers verantwoordelijk wilde maken voor de eerste zes maanden van de WW-uitkering van ontslagen medewerkers. In het regeerakkoord (pdf) van VVD en PvdA staat echter dat deze maatregel niet doorgaat. Wel gaat de WW-premie vanaf 1 januari 2014 omhoog.

Hoogte WW-premie afhankelijk van instroom

De partijen willen ook onderzoeken of er een gedifferentieerde WW-premie mogelijk is. Hierdoor krijgen werkgevers met veel ontslagen medewerkers die in de WW terechtkomen, straks te maken met hogere premies. De hoogte van de af te dragen WW-premie hangt dan namelijk af van het aantal medewerkers dat vanuit uw organisatie in de WW terechtkomt. In het bericht ‘Regeerakkoord vernieuwt ontslagrecht’ kon u al lezen over de andere wijzigingen voor de WW zoals de maximale duur van de WW-uitkering, het transitiebudget en de preventieve ontslagtoets.