Werkdruk

Iedere werknemer ervaart werkdruk op zijn eigen andere manier en kan meer of minder druk aan. De persoonlijke (fysieke en mentale) staat van een werknemer speelt daarbij een rol, maar bijvoorbeeld ook factoren als de thuissituatie en problemen. Een werknemer kan bovendien een hoge werkdruk ervaren doordat hij te weinig scholing heeft gehad, of bepaalde essentiële ervaring of vaardigheden mist. Sommige werknemers zijn laag belastbaar en zullen daardoor snel last hebben van werkdruk.

Wat veroorzaakt de werkdruk?

De aanpak van werkdruk vergt een gestructureerde werkwijze. Allereerst worden - bijvoorbeeld in overleg met de werknemer - de werkdrukveroorzakers in beeld gebracht. Daarbij kunt u denken aan het herverdelen van werkzaamheden, bijscholen van de werknemer of aanpassen van de werkwijze. Ook een meer flexibele of behulpzame houding van collega’s kan veel oplossen.

 

Tools

Vraag en antwoord

Hoe kan ik het beste 'nee' zeggen tegen extra werk?
'Nee' zeggen op het werk is vaak erg moeilijk, omdat iedereen het fijn vindt om een ander te helpen. Om die reden gebruiken veel mensen liever 'zachtere' woorden die voor henzelf aangeven dat ze ergens geen tijd voor hebben. Voor de andere partij is dat echter niet duidelijk. Zij zien... Lees het hele antwoord