Zeg tijdig het contract met de arbodienst op

12 september 2013 | Door redactie

Wilt u het contract met de arbodienst opzeggen, let dan goed op de opzegtermijn in het contract. Veel arbodiensten werken met jaarcontracten voor de duur van een kalenderjaar. Vaak hanteren zij daarbij een opzegtermijn van drie maanden. Regel de opzegging van het contract daarom voor 1 oktober 2013. Heeft u nog even bedenktijd nodig, zeg het contract dan in ieder geval pro forma op.

Bent u niet tevreden met de arbodienstverlening binnen uw organisatie, dan is dit het moment om knopen door te hakken. U kunt met uw huidige arbodienstverlener om de tafel gaan zitten om te bespreken wat de verbeterpunten zijn. Misschien vindt u bijvoorbeeld dat het ziekteverzuimpercentage lager moet zijn. Maar u kunt ook besluiten om het contract op te zeggen. Vanwege de opzegtermijn van drie maanden in veel contracten, moet u de overeenkomst dan wel voor 1 oktober opzeggen.

Het contract pro forma opzeggen

Weet u nog niet zeker of u verder wilt met de arbodienstverlener, dan kunt het contract pro forma opzeggen. U bent dan in ieder geval op tijd met uw opzegging, maar u kunt de komende maanden nog even nadenken over wat u precies wilt. Besluit u toch verder te gaan met de huidige arbodienst, dan kunt u de opzegging intrekken.
Let erop dat de ondernemingsraad instemmingsrecht heeft bij de keuze voor (het overstappen naar) een arbodienst!