Arboportaal in nieuw jasje gestoken

12 januari 2015 | Door redactie

Het Arboportaal van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid is vernieuwd. De homepage heeft een nieuw uiterlijk gekregen en de informatie op de website is nu anders ingedeeld. Hierdoor kunt u sneller de informatie vinden die u nodig heeft.

Het Arboportaal moest een overstap maken naar een nieuwe technische omgeving en deze overstap is benut om verbeteringen door te voeren. Inhoudelijk is er op arboportaal.nl niets veranderd, maar qua vormgeving en gebruiksgemak zijn de nodige aanpassingen gedaan. U heeft bij een bezoek aan de website nu minder klikken nodig om een onderwerp te vinden.

Navigeren op het Arboportaal nu gemakkelijker

Klikt u op het tabblad ‘Onderwerpen’ dan kunt u naar een onderwerp zoeken per thema of op alfabet. In totaal zijn er nu 13 thema’s, in plaats van de zes van voorheen. Bij elk thema kunt u doorklikken op deelonderwerpen. Zo vindt u onder het thema re-integratie meer informatie over onderwerpen als het deskundigenoordeel en de Wet verbetering poortwachter. Voor het zoeken kunt u natuurlijk ook de zoekmachine gebruiken. Deze is sterk verbeterd.

Uiterlijk en indeling homepage vernieuwd

Daarnaast is de homepage aangepast. Hier ziet u onder de tabbladen nu eerst vier belangrijke arbo-onderwerpen: arbocatalogi, arbowet- en -regelgeving, werken met gevaarlijke stoffen en Wet verbetering poortwachter. Onder deze onderwerpen vindt u een overzicht van het nieuws.
Als u vragen heeft over het Arboportaal, kunt u deze mailen naar arboportaal@minszw.nl