Doorschuiven autosubsidie naar volgend jaar onmogelijk

De subsidiepot waarop particulieren bij de aankoop van een elektrische auto een beroep konden doen vanaf 4 juni was al binnen 8 dagen leeg. Aanvragen die daarna binnenkwamen, werden doorgeschoven naar 2021. Dit wordt echter gewijzigd. Voor particulieren is het dan niet meer mogelijk om nu al een beroep te doen op de subsidiepot van volgend jaar.

8 oktober 2020 | Door redactie

Om een elektrische auto voor iedere automobilist aantrekkelijk en betaalbaar(der) te maken is in het Klimaatakkoord afgesproken dat particulieren bij de aanschaf van zo’n auto in aanmerking kunnen komen voor een subsidie. De subsidiepot was echter al binnen 8 dagen leeg. Daarom werden aanvragen die hierna binnenkwamen doorgeschoven naar 2021. Het subsidiebedrag voor een nieuwe elektrische auto is dat jaar namelijk ook nog € 4.000.

Doorschuifbepaling wordt geschrapt

Maar dat doorschuiven is het kabinet een doorn in het oog. Het doorschuiven zorgt er namelijk voor dat de subsidiepot voor 2021 al voor een deel gereserveerd is. En dat is niet de bedoeling, mensen moeten ieder jaar de mogelijkheid krijgen om een beroep op de subsidieregeling te doen als ze in dat betreffende jaar een elektrische auto kopen. Daarom gaat het kabinet de doorschuifbepaling per 2020 zo spoedig mogelijk schrappen .
De subsidiepot voor de aanschaf van een tweedehands elektrische auto is overigens voor dit jaar nog niet leeg.

Bijlagen bij dit bericht