Elektrische auto supersnel opgeladen

5 december 2016 | Door redactie

Het opladen van elektrische auto’s gaat in de toekomst een stuk sneller en makkelijker. Op korte termijn komen er honderden supersnelle laadstations in heel Europa. Het opladen van een elektrische auto wordt op termijn vergelijkbaar met het tanken voor een benzine of diesel auto.

Goed nieuws voor werknemers met een elektrische auto van de zaak! Volkswagen-groep gaat samen met BMW, Mercedes en Ford op grote schaal supersnelle laadstations in heel Europa aanleggen. Op korte termijn moet dat 400 laadstations opleveren. In 2020 moeten het er een paar duizend zijn. De laadstations laden de elektrische auto zeven keer sneller op dan de huidige laadpalen van Fastned en de ANWB langs de snelweg en twee keer sneller dan de 'supercharger'-stations van het Amerikaanse Tesla.

Geen eigen laadpaal meer nodig

Daarnaast gaan autofabrikanten ook de meer betaalbare elektrische auto’s voorzien van accu’s met een grotere actieradius van bijvoorbeeld 400 kilometer. Dat is nu alleen het geval voor duurdere auto’s zoals Tesla. Zo wordt het elektrisch rijden voor een grote groep autorijders aantrekkelijker. Zij hoeven tegen die tijd dan ook geen eigen laadpaal te hebben, maar kunnen de auto in een kwartier opladen bij een laadstation langs de snelweg. Dat biedt dus ook uitkomst voor zakelijke rijders. Zij kunnen hun auto van de zaak dan makkelijk onderweg opladen.