Gestolen auto van de zaak snel gesignaleerd

26 mei 2014 | Door redactie

Binnenkort hoeft u alleen nog maar uw verzekeraar te bellen als een auto van de zaak gestolen is. De verzekeraar stuurt dan een digitale melding naar de politie waardoor de auto ook direct als gestolen geregistreerd staat. Een middag doorbrengen op een overvol politiebureau om aangifte te doen van een gestolen auto, is dan dus niet meer nodig.

Ook auto’s van de zaak worden wel eens gestolen. Behalve het feit dat uw medewerker dan tijdelijk zonder vervoer zit, moet u ook nog aangifte doen en melding maken bij de verzekering. Binnenkort zal u dit minder tijd kosten. Een telefoontje naar uw verzekeraar is dan voldoende. Deze geeft de melding digitaal door aan de politie waardoor de auto direct als gestolen geregistreerd staat. Deze werkwijze heeft minister Opstelten van Veiligheid en Justitie afgesproken met de nationale politie, de RDW (Rijksdienst Wegverkeer), het Verbond voor Verzekeraars, de stichting Verzekeringsbureau Voertuigcriminaliteit en de stichting Aanpak Voertuigcriminaliteit.

Gestolen auto’s binnen twee uur gesignaleerd

De nieuwe werkwijze bespaart niet alleen u veel tijd en moeite als een auto van de zaak gestolen wordt. De kans dat de politie de auto zal terugvinden, is een stuk groter. De nieuwe werkwijze is uitgebreid getest. Ruim 90% van de gestolen auto’s werd binnen twee uur gesignaleerd doordat de auto zo snel als gestolen geregistreerd stond. De nieuwe werkwijze moet aan het eind van het jaar in het hele land doorgevoerd zijn.