Nieuwe tarieven boetes verkeersovertreding

7 januari 2013 | Door redactie

Veel prijzen zijn met ingang van 1 januari 2013 verhoogd. Dat kan voor de tarieven van uw drukker gelden of voor de huur van het pand. Maar ook de bedragen van boetes stijgen meestal aan het begin van een nieuw jaar. De overheid heeft de nieuwe boetebedragen online gezet. Zo weten u en uw collega’s van te voren al wat het opjagen van een medeweggebruiker gaat kosten.

Wie met de auto van de zaak naar het werk rijdt, krijgt de bekeuring voor een verkeersovertreding niet altijd in de eigen brievenbus. Die kan ook bij de werkgever op het bureau terechtkomen als de auto op naam van de organisatie staat. De overheid heeft de nieuwe boetebedragen voor 2013 online gezet. Op  de website van het Openbaar Ministerie vindt u de boetebedragen die gelden vanaf 1 januari 2013 voor de meest voorkomende lichte overtredingen. Daarbij moet u denken aan de meeste verkeersovertredingen, maar ook aan flyeren zonder toestemming of zonder toestemming een evenement organiseren.

Asociaal rijgedrag  geen goede reclame

Het is goed dat werknemers met een auto van de zaak weten wat een verkeersovertreding kost. Niet alleen omdat ze er meestal uiteindelijk toch zelf voor opdraaien, ook omdat het misschien afschrikt. Zo levert niet-handfree bellen achter het stuur een boete van € 220 op. Te weinig afstand houden bij een snelheid boven de 80 kilometer gaat u € 400 kosten en boven de 100 km per uur zelfs € 700. Wie dat weet, denkt voortaan wel twee keer na voor hij met zijn auto een andere automobilist opjaagt. Dat is trouwens ook beter voor het imago van uw organisatie. Staat de naam van de organisatie op de auto van de zaak, dan bent u in feite een rijdend reclamebord. Met asociaal rijgedrag maakt u geen goede sier, dat mag duidelijk zijn.