Parkeertarieven in 2015 opnieuw gestegen

5 maart 2015 | Door redactie

Voor een zakelijke afspraak de auto pakken: handig, maar vaak niet de goedkoopste optie. Eenmaal op bestemming moet u de auto namelijk ook parkeren. En parkeren is nog steeds een dure grap. De Nationale Parkeertest 2015 van Detailhandel Nederland bevestigt dit: parkeren is dit jaar weer wat duurder geworden. Het verschilt wel per stad wat u voor een parkeerplek kwijt bent.

De parkeertarieven zijn in 2015 weer gestegen, zowel voor parkeergarages als parkeren op straat. De gemiddelde parkeertarieven zijn 2% gestegen vergeleken met 2014 (wel wat minder dan de 5% stijging vorig jaar). Consumenten, zakenreizigers en andere parkeerbehoeftigen zijn aan de andere kant steeds minder vaak bereid om diep in de buidel te tasten voor een parkeerplek. De politiek, ANWB, de detailhandel en Koninklijke Horeca Nederland bekijken op dit moment dan ook of afrekenen per minuut een optie is.

Parkeren in Amsterdam duur, in Zoetermeer goedkoop

De parkeertarieven verschillen nog steeds behoorlijk per stad. Zo bevinden de vijf duurste parkeergarages van Nederland zich allemaal in Amsterdam. In parkeergarages ‘Dam’ en ‘De Kolk’ betaalt u € 6,00 per uur voor een parkeerplek, ‘The Bank’, ‘Waterlooplein’ en ‘Centregarage’ zijn iets goedkoper met € 5 per uur. De twee goedkoopste parkeergarages van Nederland staan in Zoetermeer; in garages ‘Amsterdamsestraat’ en ‘Luxemburglaan’ zijn de eerste drie uur gratis, daarna betaalt u € 1,67 per uur.