Tweede Kamer steunt uitwerking Autobrief 2.0

15 februari 2016 | Door redactie

Het wetsvoorstel uitwerking Autobrief 2.0 kan op een ruime meerderheid in de Tweede Kamer rekenen. Dit kan worden geconcludeerd uit de bijdragen van de fracties aan het schriftelijke verslag van de vaste commissie van Financiën.

Het kabinet heeft in de Autobrief 2.0 (tool) de plannen voor de autobelastingen opgenomen voor de periode 2017 – 2020. Recent heeft staatssecretaris Wiebes van Financiën het wetsvoorstel uitwerking autobrief 2.0 naar de Tweede Kamer gestuurd. De vaste commissie voor Financiën heeft voorbereidend onderzoek gedaan naar dit wetsvoorstel. Uit het schriftelijk verslag daarvan blijkt dat er voldoende steun in de Tweede Kamer is voor dit wetsvoorstel.

Vragen in verslag van de vaste commissie

In het verslag van de vaste commissie van Financiën (pdf) staan nog verschillende vragen en opmerkingen van de partijen in de Tweede Kamer. Het is aan de regering om deze vragen te beantwoorden en waar nodig het wetsvoorstel aan te passen. Gaan de Tweede en Eerste Kamer akkoord met het wetsvoorstel, dan komen er uiteindelijk per 2019 nog maar twee bijtellingspercentages (tool): 4% en 22%. De Tweede Kamer zal het wetsvoorstel binnenkort verder in behandeling nemen.