Vrijstelling blijft nog bestaan voor oldtimers

29 oktober 2012 | Door redactie

U kunt nu nog profiteren van de vrijstelling voor de motorrijtuigenbelasting (MRB) voor oldtimers. Dit heeft staatssecretaris Atsma van Infrastructuur en Milieu recent laten weten. Hij laat het over aan het nieuwe kabinet om hier een beslissing over te nemen.

In het bericht ‘Vrijstelling oldtimers staat op de tocht’ heeft u al kunnen lezen dat in veel verkiezingsprogramma’s was opgenomen dat de vrijstelling voor oldtimers moest worden afgeschaft. Deze vrijstelling voor de MRB geldt nu voor auto’s die u dertig jaar of langer geleden voor het eerst in gebruik heeft genomen. 

Beantwoording vraag oldtimers

Het Kamerlid Van Gent van GroenLinks heeft echter vragen gesteld aan de staatssecretaris over de vervuiling van oldtimers. In een antwoord geeft deze aan dat de vrijstelling per 1 januari 2012 al op een aantal punten is aangepast. Zo is het begrip voor oldtimers gewijzigd. De leeftijdsgrens is namelijk verhoogd van 25 naar 30 jaar. Na overleg met staatssecretaris Weekers van Financiën is besloten om de vrijstelling voor oldtimers nu niet opnieuw ter discussie te stellen. Mocht het nieuwe kabinet daar anders over denken dan kan dit uiteraard nog wijzigen.