Ieder WK voetbal heeft zijn nadeel...

6 juni 2014 | Door redactie

Op 12 juni gaat het Wereldkampioenschap voetbal 2014 van start; het exotische Brazilië is ditmaal de gastheer voor dit grote evenement. Vanwege het tijdverschil worden de meeste wedstrijden in Nederland 's avonds uitgezonden. Sommige wedstrijden zelfs 's nachts. De vraag is: wat doen de voetbalminnende medewerkers in uw organisatie?

Medewerkers die graag naar het Wereldkampioenschap voetbal kijken, kunnen tot in het holst van de nacht voor de buis hangen. U kunt zelf ook wel bedenken dat dit de productiviteit niet ten goede komt. Zo kunnen zij de volgende dag met kleine oogjes op kantoor verschijnen, of zich zelfs ziek melden. Dat kan het productieproces aardig verstoren, zeker als meerdere medewerkers hun voetbalkijkdrift niet kunnen bedwingen.

Afspraken voor Wereldkampioenschap voetbal 2014

Uw werkgever kan dan ook het beste afspraken maken met de medewerkers. Hij kan hun bijvoorbeeld de mogelijkheid geven om hun werktijden flexibel in te delen of de ruimte geven om extra uurtjes vrij te nemen. In het speelschema kunt u zien wanneer alle wedstrijden zijn. Een troost: op 13 juli is het WK 2014 afgelopen en kunnen de medewerkers in uw organisatie 'hun gewone leven' weer oppakken.