Valentijnsdag: Cupido ook op het werk?

14 februari 2013 | Door redactie

De één kijkt er een heel jaar reikhalzend naar uit, voor de ander kan de dag niet snel genoeg voorbij zijn: Valentijnsdag. De dag waarop mensen benadrukken hoe leuk ze hun (potentiële) partner wel niet vinden. Ook op de werkvloer kan liefde opbloeien, en heus niet alleen op Valentijnsdag. Maar niet iedere organisatie zit te wachten op tortelduifjes op de werkvloer.

Werknemers die veertig uur per week op elkaars lip zitten, leren elkaar goed kennen. Het kan dan ook zomaar gebeuren dat twee medewerkers verliefd worden op elkaar. Een anonieme roos of digitale liefdesverklaring op Valentijnsdag kan de liefde bezegelen. Maar rondgierende vlinders kunnen de werksfeer beïnvloeden. Verliefde medewerkers zijn soms juist productiever, maar ze kunnen net zo goed hun werk verwaarlozen. En klef en aanhankelijk gedrag is een bron van ergernis voor collega’s.

Liefde op de werkvloer kan tot conflict leiden

Nu keert de rust en regelmaat op de werkvloer vaak binnen een paar weken wel weer terug. Maar het kan natuurlijk dat een werkrelatie tot een conflict leidt. Uw manager zal dan duidelijke afspraken moeten maken met het stel over hoe nu verder. Hij moet er wel goed op letten dat de gemaakte afspraken dan niet tegen de wet zijn, en voor iedere werknemer in dezelfde situatie gelden.