Werknemer checkt vaker werkmail in privétijd

U bent vast ook wel eens met uw werk bezig in uw vrije tijd. Bijvoorbeeld doordat u uw zakelijke e-mail checkt buiten werktijd. U bent niet de enige; werknemers zijn steeds vaker met hun werk bezig als ze vrij zijn. Dit kan de balans tussen werk en privé verstoren.

30 september 2015 | Door redactie

In het weekend, op een vrije dag of ’s avonds na het eten: werknemers zijn steeds meer buiten werktijd bezig met hun zakelijke e-mail. Dat blijkt uit het derde jaarlijkse onderzoek van GFI Software, een ontwikkelaar van IT-oplossingen. Op vrije dagen checkt 58% van de werknemers minimaal één keer zijn zakelijke e-mail. 74% checkt zijn werkmail regelmatig in het weekend en 54% kan zelfs op vakantie zijn zakelijke inbox niet negeren!

Werknemer hoeft niet altijd bereikbaar te zijn

Werknemers die vaak in hun vrije tijd met hun werkmail bezig zijn, lopen risico de balans tussen werk en privé kwijt te raken. Natuurlijk is het niet erg om af en toe in privétijd uw werkmail te checken, maar als het structureel gebeurt of u gaat er dingen voor laten, moet u oppassen. Werkgevers stellen daarom ook wel richtlijnen op voor het lezen van en reageren op zakelijke e-mails. Het is belangrijk dat zij duidelijk maken wanneer werknemers wel en niet bereikbaar moeten zijn.