Aandacht voor BHV’ers op Dag van de BHV

23 september 2015 | Door redactie

Op maandag 2 november vindt de landelijke Dag van de BHV plaats. Het idee achter deze dag is dat iedereen zich realiseert wat de BHV’er eigenlijk doet en dat hij dit niet alleen voor zichzelf doet; het is in het belang van iedereen in de organisatie.

Dag van de BHV wordt voor het vierde achtereenvolgende jaar gehouden op de eerste maandag van november. Dit jaar is dat dus op 2 november. De nadruk ligt op de collega’s van de BHV’ers (tool BHV-begrippen); realiseren zij zich wel genoeg wat de BHV’er allemaal doet en hoe belangrijk deze functie is? De bedrijfshulpverlener zorgt ervoor dat alle werknemers in geval van een calamiteit zo snel mogelijk in veiligheid worden gebracht. Daarom zijn ontruimingsoefeningen (tool) ook zo belangrijk. BHV’ers die dit vaak oefenen zijn goud waard en niet lastig of overbodig.

Bestel gratis promotiepakket op dagvandebhv.nl

Ook verleent de BHV’er eerste hulp. Dat dat nodig is, blijkt uit de cijfers: in 2013 liepen in Nederland 458.000 werknemers lichamelijk letsel of geestelijke schade op door een ongeval tijdens het werk. Dat komt neer op één op de vijftien werknemers. Op de dag van de BHV wordt ook bekendgemaakt wie de eretitel BHV’er van het Jaar mag dragen en daarvoor beloond wordt met een award en een cheque ter waarde van € 1000. Wil uw OR aandacht besteden aan de Dag van de BHV in uw organisatie, dan kunt u nog tot en met vrijdag 25 september een gratis promotiepakket aanvragen via dagvandebhv.nl