BHV op evenement altijd uw zaak

22 juli 2015 | Door redactie

Ook op uw evenement kan zich een calamiteit voordoen. Zijn er dan voldoende bedrijfshulpverleners beschikbaar? Dat is iets wat u al bij de organisatie van uw evenement moet regelen. Ook als het om een extern evenement gaat.

Organiseert u een evenement, dan moet u met allerlei scenario’s rekening houden. Er kan immers altijd iets misgaan. Ook met uw gasten. Doet zich een calamiteit voor, dan moeten er voldoende deskundige bedrijfshulpverleners zijn om ehbo te verlenen en bezoekers in veiligheid te brengen. Maar wie is daarvoor verantwoordelijk als uw evenement op een externe locatie plaatsvindt? Meestal zijn er BHV’ers via de verhuurder van de locatie aanwezig, maar u moet dit wel checken. Leg de beschikbaarheid van BHV vast in het contract.

Betrek BHV bij organisatie evenement

Een evenement in eigen pand is niet per se veiliger. Zeker als er gasten komen die niet bekend zijn met uw bedrijfspand (klanten, familie van werknemers), is er toch een groter risico als er brand uitbreekt of zich een andere calamiteit voordoet. Ook als het evenement  buiten kantooruren plaatsvindt, doet u er goed aan om voor een of meer BHV’ers te zorgen. Denk bij de aankleding aan de arboregels en plaats geen geïmproviseerde garderobe voor een nooduitgang. U voorkomt een hoop ellende en bespaart tijd als u uw collega’s van de BHV bij de organisatie van uw evenement betrekt.