BHV op orde dankzij Goede BHV-praktijken

3 april 2015 | Door redactie

Het nieuw gelanceerde platform Goede BHV-praktijken helpt bij de invulling van bedrijfshulpverlening (BHV) binnen uw organisatie. Niet alleen BHV’ers kunnen er terecht, ook uw OR kan vragen stellen en ervaringen uitwisselen. Vergeet niet dat uw OR instemmingsrecht heeft als het gaat om bedrijfsregelingen op het gebied van arbeidsomstandigheden: BHV is daar ook een deel van.

Het is belangrijk om de BHV goed op orde te hebben. Niet alleen voor de veiligheid van de werknemers, maar ook voor eventuele patiënten, bezoekers of leden. Op het platform Goede BHV-praktijken zijn een heleboel voorbeelden van goede bedrijfshulpverlening te vinden. Nog meer voorbeelden vindt u in het gratis te downloaden Goede BHV-praktijken-boekje (pdf). Daarnaast is het ook een communicatieplek voor organisaties om onderling ideeën uit te wisselen.

Interne noodhulpverlening hoeft niet duur te zijn

Via het platform is het mogelijk om vragen te stellen over BHV, blogs te lezen en te leren van andere organisaties. Of een BHV’er 24 uur per dag aanwezig moet zijn, hoe vaak herhalingscursussen nodig zijn en hoe vaak de werkgever een ontruimingsoefening moet organiseren, leest u bij de veelgestelde vragen. Door gebruik te maken van voorbeelden uit andere organisaties blijkt ook dat de invulling van interne noodhulpverlening helemaal niet duur hoeft te zijn.