Landelijke Dag van de Bedrijfshulpverlening

18 september 2015 | Door redactie

Het is niet altijd even makkelijk om vrijwilligers te vinden die de functie van bedrijfshulpverlener op zich willen nemen. Reden te meer dus om deze hulpverleners eens in het zonnetje te zetten. Dat kan op de landelijke Dag van de BHV.

Dag van de BHV wordt voor het vierde achtereenvolgende jaar gehouden op de eerste maandag van november. Dit jaar is dat dus op 2 november. De nadruk ligt op de collega’s van de BHV’ers; realiseren zij zich wel genoeg wat de BHV’er allemaal doet en hoe belangrijk deze functie is? De bedrijfshulpverlener zorgt ervoor dat alle medewerkers in geval van een calamiteit zo snel mogelijk in veiligheid worden gebracht. Daarom zijn ontruimingsoefeningen ook zo belangrijk. BHV’ers die dit vaak oefenen zijn goud waard en niet lastig of overbodig.

Gratis promotiepakket aanvragen

Ook verleent de BHV’er eerste hulp. Dat dat nodig is, blijkt uit de cijfers: in 2013 liepen in Nederland 458.000 werknemers lichamelijk letsel of geestelijke schade op door een ongeval tijdens het werk. Dat komt neer op een op de vijftien werknemers. Op de dag van de BHV wordt ook bekendgemaakt wie de eretitel BHV’er van het Jaar mag dragen en daarvoor beloond wordt met een award en een cheque ter waarde van € 1000. Wilt u hier aandacht aan besteden in uw organisatie, dan kunt u nog tot en met vrijdag 25 september een gratis promotiepakket aanvragen via dagvandebhv.nl