Tips bij invulling van bedrijfshulpverlening

2 april 2015 | Door redactie

Het platform Goede BHV-Praktijken is onlangs gelanceerd. Dit platform helpt organisaties bij de invulling van hun bedrijfshulpverlening (BHV). Organisaties krijgen via het platform namelijk tips om effectief en efficiënt te werk te gaan bij incidenten en noodsituaties. Ook is het mogelijk om van elkaar te leren bij het vormgeven van BHV.

Het is belangrijk om de BHV van uw organisatie goed op orde te hebben. Niet alleen voor de veiligheid van de werknemers, maar ook voor eventuele patiënten, bezoekers of leden. Op het platform Goede BHV-praktijken zijn een heleboel voorbeelden van goede bedrijfshulpverlening te vinden. Nog meer voorbeelden vindt u in het gratis te downloaden Goede BHV-praktijken-boekje (pdf). Daarnaast is het platform ook een communicatieplek voor organisaties om onderling ideeën uit te wisselen.

Herhalingscursussen voor de BHV’er

Via het platform is het mogelijk om vragen te stellen over BHV, blogs te lezen en te leren van andere organisaties. Of een BHV’er 24 uur per dag aanwezig moet zijn, hoe vaak herhalingscursussen nodig zijn en hoe vaak u een ontruimingsoefening moet organiseren, leest u bij de veelgestelde vragen. Door gebruik te maken van voorbeelden uit andere organisaties blijkt ook dat de invulling van interne hulpverlening helemaal niet duur hoeft te zijn.